Posted in POLSKI, Przepisy, zupy

Zupa rybna

Smaczna, szybka i łatwa do zrobienia 🙂

Potrzeba do niej:
– kawałek ryby na osobę (może być mrożona)
– opcjonalnie opakowanie mrożonych krewetek lub mieszanych owoców morza
– marchewka, seler, por, groszek, ewentualnie inne ulubione (mogą być z mrożonki)
– pomidor
– przyprawy: sól, suszony czosnek i cebula, kozieradka, kolendra, mielona papryka, curry, suszona pietruszka, pieprz, chili, imbir
– łyżka śmietanki kokosowej

  1. Do gotującej się wody z solą i czosnkiem (może być wywar z warzyw) wrzucamy rybę, gotujemy parę minut, wyjmujemy na talerz.
  2. Do tego samego wrzątku wrzucamy owoce morza, gotujemy 5 minut, wyjmujemy.
  3. Sparzamy pomidora wrzątkiem, zdejmujemy skórkę, kroimy na drobne kawałki.
  4. Do powstałego wywaru wrzucamy wszystkie warzywa z pomidorem włącznie i przyprawy, gotujemy 10 minut.
  5. Dorzucamy do zupy rybę pokrojoną w kawałki i owoce morza, dodajemy śmietankę kokosową.
  6. Posypujemy pietruszką lub suszonym jarmużem.

Do zupy w takiej postaci nie stosujemy dodatkowej suplementacji.
Żeby była kompletnym posiłkiem dla osób z przerostem Candidy potrzebuje dodatku węglowodanów – czyli należy zjeść ją z grzanką lub kwasotwórczą kaszą (jęczmienna, ryż, owsiana, bulgur, orkiszowa). Wtedy wymaga suplementacji B complex lub B6.

IMG_3560

 

 

 

Advertisements

Author:

I like to know WHY. It makes me a conscious creator of my life. Lubię rozumieć DLACZEGO. To sprawia, że mogę mieć wpływ na własne życie.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s