Posted in POLSKI, Praktyczny przewodnik

FAQ – co można pić?

To, co pijemy, ma takie same znaczenie jak to, co jemy – może nas osłabić lub wzmocnić, dostarczyć potrzebnych substancji lub je zużyć. Zasada jest ta sama co przy jedzeniu – należy unikać tego, co nasila oczyszczanie i tego, co rabuje organizm z potrzebnych do pokonania Candidy substancji.
Co nasila oczyszczanie, czyli co jest „za zdrowe” do picia dla osób z przerostem Candidy? Soki owocowe i warzywne, zielona herbata, pu-erh, szałwia, czystek, pokrzywa, żurawina.
Co szkodzi, pozbawiając i tak zrujnowany organizm kolejnych substancji? Alkohol, kawa, czarna herbata, wszelkie słodzone napoje, mleko.
Co zatem zostaje do picia ludziom zagrzybionym? Woda 🙂 To przede wszystkim, bo od niej zależy sprawność metabolizmu (powinna być jak najmniej zmineralizowana). Ale także roiboos, rumianek, koper włoski, mięta, malina (na rozgrzanie z lipą i imbirem).
Osoby, które reagują silnymi objawami na zmiany w diecie, powinny ostrożnie wprowadzać zioła – pojedynczo, zaczynając od słabego naparu raz dziennie, powoli zwiększając ilość i siłę naparu.

Advertisements

Author:

I like to know WHY. It makes me a conscious creator of my life. Lubię rozumieć DLACZEGO. To sprawia, że mogę mieć wpływ na własne życie.

One thought on “FAQ – co można pić?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s